Само в Lupa.bg: Пиян счетоводител броди из "Надежда" и кани съседи на кафе сутринта

Нещо за четене
17:16 - 27 Май 2019
2850
Само в Lupa.bg: Пиян счетоводител броди из "Надежда" и кани съседи на кафе сутринта

Човек като се напие и му се искат много неща. В повечето случаи - компания, за да поприказва и да си излее мъката, или да сподели нещо хубаво за живота.

Такъв е случаят с един жител на столичния квартал "Надежда".

Иван З. обича да си посръбва, но е веселяк, не причинява никому зло. Така твърдят съкооператорите му, на които никак не е приятно той да звъни на входната им врата и ги кара да излязат с него - я на чашка високоградусна напитка, я на кафе. В повечето случаи е вторият вариант, тъй като това става в ранните часове на деня, но поканите започват да зачестяват.

Една млада дама от блока на Иван - Зорница, е последната потърпевша от любезната покана.

"Знаете ли - безценно е в 6:00 да ти звънне на вратата пиян съсед, за да те покани да пиете кафе. Сънена отказах през вратата, но в 6:05 - отново. После пак в 6:12...", споделя приключенията си Зорница, която по стечение на обстоятелствата почива в днешния понеделник.

"И след ескалиране на тона от моя страна на последното позвъняване, той ми изръси: "Къде е кучето? Доведи ми го, ще пия с него кафе! Но да знаеш - аз теб много те уважавам", допълва дамата от "Надежда", която не иска да повика полиция, за да не причини нещо лошо на добряка.

И това се оказва, че не е изолиран случай.

"Той често броди из входа, когато се прибере почерпен. Понякога се случва късно вечер, когато са затворили кръчмата в квартала и приятелите му са се прибрали, или рано сутрин, както стана днес", споделя Зорница.

Но иначе Иван е много добър, наистина на никой не прави лошо, а когато някой се навие да му прави компания, той плаща сметката.

"Нямам идея кога работи, само знам, че е счетоводител. Работата му е отговорна", завършва разказа си Зори.