Само в Lupa.bg: Пияни председатели на изборите!

Членовете на комисии останали потресени от гледката, довела до доста скандали в неделя

Новини
17:30 - 11 Юни 2024
5125
Само в Lupa.bg: Пияни председатели на изборите!

На доста куриози се натъкнаха членовете на комисии в столичните избирателни райони. В неделния ден, когато хората пускаха своите гласове, доста от председателите са били или пияни, или неадектавни по една или друга причина, научи Lupa.bg.

Смърдящи на алкохол и в доста неугледно състояние са били петима председатели, позволили си да се яват в изборния ден, споделиха пред Lupa.bg.

"Нашият председател беше мъж, което не го извинява, но дойде за малко сутринта и след два-три часа излезе. изобщо не се върна, трябваше да сигнализираме и той впоследствие беше заменен с друг", призна пред Lupa.bg член на столична комисия.

И това не е всичко - в един от районите председател е била жена, която през целия ден се е държала идиотски и сприхаво, заяждайки с членовете, а и с гласоподавателите.

На някои места в столицата отговорните лица на тези комисии са били доста незапознати с изборния кодекс и процес, което е довело до доста скандали в класните стаи.

Други така са се били вдъхновили от лидерската си позиция, че не се появявали с часове в комисиите, оставяйки своите заместници, секретари и членове да вършат всичко без да има никакъв надзор и съпорт от тяхна страна.