Само в Lupa.bg: Поголовна сеч на дървета в Шумен и Велики Преслав

Новини
09:59 - 17 Май 2019
5405
Само в Lupa.bg: Поголовна сеч на дървета в Шумен и Велики Преслав

Ние сме много странен народ, странна порода хора. Не умеем да защитаваме своето и да отстояваме позициите си, но когато видим, че някъде по света се е случило нещо гадно, сме много състрадателни.

Жител на Шумен сигнализира Lupa.bg, че поголовната сеч, която започна преди известно време, продължава.

"Казват, че само оформят короните на дърветата, изсичат сухите дървета, но това не е така и може да се види и с просто око. За съжаление нито един човек от общината не откликна на молбите ни това да спре и някой да обясни защо се случва така", сподели Кристиан Петров.

Оказа се, че с началото на пролетта е започнала сеч по булеварда и улиците от Руския център към "РУМ"-а. И не е само оформяне на короните на дърветата.

"Беше ни обяснено, че на тяхно място ще се засеят храсти и декоративни дръвчета. Събирахме е подписи за петиция, но засега нищо. Премахването на дървета започна преди два месеца, но общественото недоволство избухна, след като на една от улиците бяха изсечени млади дървета, а на други места оставени само стволовете - сподели Петров. - Знаете ли, че освен в Шумен поголовна сеч на дървета има и във Велики Преслав? Там това се прави заради някакви проекти, за които никой нищо не споменава, никой не дава обяснение", допълни жителят на Шумен.

Поводът за всичко това и за разразилата се дискусия, е една снимка, която буквално взриви Фейсбук - десетки изрязани дървета. Здрави, зелени, хубави... Но изсечени и то без причина. Поне така твърдят.

"Тази тъжна снимка е от Алексинца (б.а. - малко градче в Сърбия). Тъжно е, когато здрави дървета са изсечени. Тъжно е, че сме го позволили и не ни вълнува това", написа в Туитър един млад човек от Сърбия.