Само в Lupa.bg: Полицаи глобяват с десетки актове в минута! (СНИМКИ)

Топ
12:04 - 17 Декември 2019
2677
Само в Lupa.bg: Полицаи глобяват с десетки актове в минута! (СНИМКИ)

Полицаи започнаха масова акция в столицата. Тя е насочена срещу пешеходците, които пресичат неправилно и ги глобяват без да им мигне окото, видя репортер на Lupa.bg.

Гражданите често правят нарушения, пренебрегвайки пешеходните пътеки и подлезите в София. Униформените патрули бяха изпратени на доста от възловите кръстовища и места, където често се правят подобни нарушения. Нареждането е заради зачестилите произшествия и случаите, в които бяха блъснати пешеходци от автомобили, някои от които завършиха трагично.

Полицаите дебнат около подлеза на Президентството и Министерски съвет, където най-често се пресича на жълтите павета, игнорирайки подлеза.

Патрули има и около градинката на "Кристал", Руски паметник и пазара "Красно село" - все места с голямо движение на автомобили и пешеходци.

Най-много актове и нарушения са констатирани пред пазара "Красно село", където наскоро беше отворен новият булевард, а след като беше премахната маркировката тип "зебра", народът поголовно пресича на всяко едно друго място, само не и на светофар.

"Махнаха пешеходната пътека и сега блажат ли блажат. От два дни не мърдат от това място, присъствието им е денонощно. Явно си покриват норматива, в противен случай ще им намалят оценката", коментира пред Lupa.bg жител на квартала.

Много хора, живеещи около пазара, негодуваха, че за 10 минути има поне трима нарушители, които са глобени с акт за неправилно пресичане.