Само в Lupa.bg: Полицайката Симона отървала ареста на Георги Семерджиев за наркотици?

Убиецът на двете млади жени е трябвало първо да бъде закаран в болница, след като е бил намерен  

Общество
16:19 - 07 Юли 2022
9202
Само в Lupa.bg: Полицайката Симона отървала ареста на Георги Семерджиев за наркотици?

Полицайката Симона Радева от Първо районно е предотвратила задържането на Георги Семерджиев, след като той бил спипан да шофира с наркотици на 11 юни, търдят пред Lupa.bg столични криминалисти. В момента Радева е на разпит в следствието във връзка със случая на бул. "Черни връх". Дамата изглежда по-скоро като еротична моделка, отколкото като служител на реда. Тя се облича доста провокативно, дори когато ходи на работа, издават нейни колеги. По ръцете й има огромни татуировки, въпреки че МВР формално забранява на служителите си да имат татуси на открити места.

„След употреба на наркотици и други упойващи вещества е задължителен арестът за 24 часа. След това се прави прокурорска преписка. Това в случая с Георги Семерджиев не е направено“, коментираха пред Lupa.bg юристи.

По думите им убиецът на двете млади жени е трябвало да бъде закаран в болнично заведение, след като полицаите го намерили неадекватен в жилище, на което не живее постоянно. Вместо това той е държан 7-8 часа в апартамента, докато отслабне действието на наркотиците.

Юристите се чудят защо случаят не е поет от следствения отдел на СДВР, а направо от Националното следствие. Веднага след като се установи къде се крие бившият футболист на Левски при него на крак дойде заместника на Борислав Сарафов Ясен Тодоров. Това също буди недоумение.

Полицаи извеждат Георги Семерджиев от апартамента му снощи

Георги Семерджиев е бил част от агитката на "Левски" Запад и по неофициална информация е давал показания по големи дела в съда. Делото, на което вчера той не се яви, е именно за участие в побой на футболни фенове. Прокуратурата обаче отрича той да е бил анонимен свидетел.

Все още не е ясно кои са били пътниците в колата на Георги Семерджиев. Това може да се установи, след като се вземат ДНК проби от купето на автомобила. Дали е направено разследващите органи не съобщават. Не  съобщават и защо са били изчистени маслата от аудито на убиеца на двете млади жени.