Само в Lupa.bg: Полицайката Симона съди Иван Демерджиев за уронване на престижа й?

Министърът на МВР прочете присъдата й преди да приключи проверката на Инспектората

Политика
18:41 - 13 Септември 2022
9532
Само в Lupa.bg: Полицайката Симона съди Иван Демерджиев за уронване на престижа й?

Полицайката Симона Радева, близка на убиеца Георги Семерджиев, може да даде на съд вътрешния министър Иван Демерджиев за думите му, че „тя трудно можела да бъде наречена полицай” и че „поведението й било несъвместимо със заеманата от нея длъжност“. За това сигнализираха пред Lupa.bg юристи.

Вътрешният министър не е изчакал да приключи започналата от Инспектората и „Вътрешна сигурност“ проверка срещу нея, за да й прави професионални квалификации. Още повече, че дирекция "Вътрешна сигурност" не се е произнесла за контактите на полицайката с криминално проявения Георги Семерджиев.

„Демерджиев би трябвало да знае като адвокат, че не бива да се произнася, докато институциите не си свършат работа“, обръщат внимание юристите.

Именно за прибързаното му говорене Радева може да му заведе дело в Административния съд и впоследствие да го спечели. Такова намерение тя е заявила засега спрямо медиите, които вдигнаха завесата на нейния личен живот.

Със заповед на директора на СДВР от 8 юли срещу нея е образувано дисциплинарно производство и е отстранена от работа за 2 месеца. То е на основание налични данни за нарушения на етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, регламентирани в няколко точки в кодекс, утвърден със заповед на министъра.

Симона Радева е оказала помощ на Георги Семерджиев, като е участвала в подсигуряването на стълба, с която той да се прибере в дома си. Това стана ясно по време на заседанието на Софийския градски съд, който постанови постоянен арест за Георги Семерджиев. Доказателствата бяха съобщени в съдебната зала от прокуратурата. 

"Надявам се в най-скоро време истината да излезне наяве! След което всички да си сърбате попарата от написаното по мой адрес, без дори да сте запознати и да сте видяли нещо с очите си! Както и тези със заплахите към мен за живота и здравето ми, ще си понесете последствията!", написа Симона Радева в своя Facebook профил.