Само в Lupa.bg: Полицаите тормозили арестуваните в метрото

Ексклузивно
20:50 - 23 Ноември 2020
4856
Само в Lupa.bg: Полицаите тормозили арестуваните в метрото

Психическо и физическо насилие е било упражнено в районното управление върху задържаните граждани в метрото преди дни, научи Lupa.bg. Бившият зам.-кмет на Пловдив - Александър Долев, беше задържан за неносене на маска, а Анелия Господинова последвала съдбата му, тъй като документирала и заснела действията на униформените.

Впоследствие двамата са били отведени в Трето РПУ в столицата, където са се държали с тях арогантно. Двамата си били карани да подписват документи, които те отказали, а арогантното и грубо поведение е било гарнирано и с психически тормоз, твърдят близките им. В крайна сметка на Долев и Господинова не са издадени актове, а единствено заповед за освобождаването им след задържането.

Пред Lupa.bg адвокатът на Александър Долев и Анелия Господинова, който пожела на този етап името му да не бъде споменавано, сподели, че изнесената информация в сайта на СДВР не отговаря на истината.

Двамата не са се държали неуважително с органите на реда, а напротив - съдействали са по всякакъв начин, а Долев е предоставил веднага исканата лична карта за проверка, което е видно и от снимките, изпратени ни от Господинова.

Александър Долев и Анелия Господинова са си извадили медицински свидетелства след грубото отношение на полицаите спрямо тях.

Вчера стана ясно, че Долев отново се е качил в мотриса на метрото без маска, но никой не му е направил забележка. Той открито заяви, че не се страхува от коронавируса, защото според него не съществувал, а всичко било отдавна замислен план, документиран в "доклад на Рокфелер от 2010 г.".