Само в Lupa.bg: Полицейски хайки в центъра на София!

Проверките са от рутинни до нарочни, тарашат се и личните вещи на гражданите

Топ
11:41 - 24 Септември 2019
2651
Само в Lupa.bg: Полицейски хайки в центъра на София!

Граждани пропищяха от стриктен полицейски контрол, научи Lupa.bg. В центъра на София е пълно с органи на реда - полицаи и жандармерия. Причината е протестът, организиран от "Атака" пред Съдебната палата, който е във връзка с освобождаването на австралийския затворник Джок Полфрийман.

По булевард "Витоша" и по улиците "Алабин" и "Позитано", навсякъде гъмжи от униформени, които се озъртат за съмнителни лица и провокатори. Читатели на Lupa.bg алармираха, че са спирани за проверка на документи на няколко пъти в рамките на минути.

"Закъснявах за работа, може би крачката ми беше ускорена и това е причината да ме спрат. След проверка по радиостанцията на данните от личната ми карта, след това претърсиха и дамската ми чанта. След тази проверка се натъкнах на нова подобна, която беше само за лични документи", сподели за нашата медия дама, която е станала част от акцията на полицията.

Автомобили на МВР са паркирани навсякъде из центъра, а по "Московска" и "Георги Бенковски" има по няколко, както и пешеходни патрули, които проверяват и претърсват всеки съмнителен, гравитиращ в градинките зад Двореца и храм паметника "Александър Невски".