Само в Lupa.bg: Политически интриги в Созопол

Изборите за кмет наближават, а битката ще е между БСП и ГЕРБ, както и между ЦСКА и Левски

Спорт
11:53 - 19 Септември 2023
7549
Само в Lupa.bg: Политически интриги в Созопол

Малко повече от месец остана до местните избори, но на доста места напрежението ескалира със страшна сила. Особено по морето, където в края на сезона и природата се разбушува. Със сигурност интересна ще е битката за Созопол, където бяха намесени редица имена от региона, а наред с това политическите интриги за налице, научи Lupa.bg.

Местните жители са разделени между настоящия градоначалник Тихомир Янакиев и Станислав Губеров. Сред имената беше забъркано и това на Георги Пинелов, който е председател на Общинския съвет в Созопол, но той едва ли има шанс срещу Янакиев, с който имат зад гърба си успешен мандат.

Тихомир Янакиев все още е на власт в Созопол

Жителите на един от най-котираните ни морски курорти постоянно влизат в спор за кандидатурата за кмет на градчето, тъй като една част са доволни от пая, който получават, а други - не. Което е напълно в реда на нещата.

И сега към нещо любопитно, което също ще е "ябълката на раздора" при изборите - настоящият кмет Тихомир Янакиев е от БСП, а наред с това голям фен на Левски. На другия полюс се нещата при основния конкурент за мястото му - Станислав Губеров е от ГЕРБ и ревностен привърженик на ЦСКА. Именно и поради този факт тези, които ще имат правото да упражнят правото си на глас, са разделени.

Станислав Губеров - основният конкурент за кметския стол

В битката, в която има и ще има още удари под кръста, беше замесен и футболният отбор на Созопол, който миналия сезон изпадна от Втора лига и сега се състезава в третия ни ешелон. На някои им пречи и стадионът в града - нещо, което не се хареса на Румен Димов. Човекът-оркестър в клуба се възмути и използва профила си във Фейсбук, за да изрази позицията си.

Изпълнителният директор на ФК Созопол – Румен Димов – направи изключително остра публикация в социалните мрежи. Поводът засега остава тайна, но може да се предположи, че

Румен Димов винаги е сериозен, когато става дума за ФК Созопол

Според информация на Lupa.bg става въпрос за местни политици, на които стадионът-бижу край морето им пречи и са го определили "в тежест на общината".

"Моля, не пипайте ФК Созопол и "Арена Созопол"!

ЩЕ СЕ ОПАРИТЕ! Това не е вашата територия!

За едни "приятели и приятелки" говоря! Тези, на които много им пречи футболът и стадиона в Созопол! Особено преди избори! Голяма тежест бил!

Алооооо! Гледайте внимателно и слушайте какво казват хората, разбиращи от спорт и туризъм. Тук няма предизборни глупости! Това е самата истина!

Стига с тези пари – мои, твои, общински. Те са на всички и от всички! В тежест бил стадионът?! В тежест е за непросветените, за интригантите, а в този град са много. Познаваме се, изненади няма. И за тези, които цял живот не са спортували и са отсъствали от часовете по физическо! А като дойде някоя важна личност на стадиона или се проведе някое по-голямо мероприятие – как се снимат само и интервюта дават.

Знаете ли в страната колко ни завиждат, че ние от Созопол имаме такова спортно съоръжение? Че нашите деца имат прекрасни условия за истински спорт- попитайте хората от Бургас, Варна, Плевен и от други градове. Всеки град в България трябва да разполага с такъв спортен комплекс. Искат, ама нямат! Не могат! А ние имаме – както е навсякъде по белия свят.

Аз съм Румен Димов и ми пука за футбола, за ФК Созопол и за "Арена Созопол"! Дал съм голяма част от живота си за тях! И не ме интересуват вашите политически битки!

САМО СОЗОПОЛ!!!", написа изпълнителният директор на клуба.

Мнозина си спомнят с носталгия и за времето, когато кмет на Созопол беше Панайот Рейзи, но впоследствие името му беше замесено в редица скандали и злоупотреби със средства. Но всичко бързо беше заметено и забравено, а на сцената се появиха нови имена, кандидати за слава и власт.

29 октомври наближава със страшна сила, а битката за кметското място ще е изключително оспорвана и интересна.