Само в Lupa.bg: Помните ли мутренското време, всеки петък гърмяха някого

Политиците като че ли се справиха с престъпността

Общество
16:19 - 19 Август 2022
7308
Само в Lupa.bg: Помните ли мутренското време, всеки петък гърмяха някого

Днес е петък и криминалните журналисти с по дълъг опит спокойно седят на бюрата си, спомняйки си прехода и мутренското време, когато в последния ден на работната седмица винаги имаше прострелян бендит.

Дали политиците и полицията се справиха с гамстерската война или просто хората времето се промениха, но е факт че в момента сводките на МВР се пълнят предимно с дрогирани и пияни шофьори, спипан канабис и махленски сбивания пред селски кръчми.

Не липсват и тежки престъпления, но за разлика от преди, вече сме на път да кажем, че страната е тръгнала да става една "малка Германия", както обичаше да казва бившият премиер Бойко Борисов.

"Вече няма хляб дори в големите престъпления, няма мъже, бандитите станаха единаци, на които не можеш да разчиташ" е мнението на столична известна кримка. Той е категоричен, че не може да се разчита на никой за сериозен удар с много плячка.

Прогнозата на криминалистите пред Lupa.bg е, че до три години тежката престъпност почти ще изчезне, което е странно на фона на това, че инфлацията изяжда парите на хората и те оставят гладни.