Само в Lupa.bg: Потресаващ разказ за тромбози от ваксината на "Модерна"

САЩ
17:30 - 18 Март 2021
11616
Само в Lupa.bg: Потресаващ разказ за тромбози от ваксината на "Модерна"

"Тя нама да оцелее". Така започва разказа си американката Отъм Личфийлд, чиято свекърва е интубирана в местната болница след повторен прием, откакто е била ваксинирана с втората доза на препарата на "Модерна" срещу COVID-19. Както Lupa.bg ви информира още от началото на атаката срещу векторната ваксина на Оксфорд/АстраЗенека, данни за тромботични инциденти се наблюдават от старта на целия световен процес по имунизация и с другите две марки инжекции - иРНК-овите "Модерна" и "Файзер".

"Свекърва ми е на 70 г. Получи втората си доза от ваксината преди 2 седмици и прекара в болница следващите 9 дни. Беше изписана за 3 денонощия и остана у дома, но рано тази сутрин (на 18 март) отново беше преведена в лечебното заведение заради множество съсиреци. Наложи се да приложат сърдечен масаж и да я интубират. Не дават никакви надежди да се възстанови. Сега я оперират, за да се опитат да премахнат тромб от мезентричната артерия (голям кръвоносен съд, захранващ червата - б.р.). Но ни трябва чудо", разказва Отъм. 

Твърди, че жената е била в чудесно здраве до прилагането на ваксината на 4 март. Всичко било нормално дотогава. След втората игла тя е прекарала целия ден със силно главоболие и с повръщане. Малко по-късно постъпва в болницата, където се открива руптирала аневризма на кръвоносен съд към дебелото черво. Поставили са й стент, след което започва и аритмия. Медиците още тогава са се опасявали, че е възможно да се получат множество съсиреци.

На основната снимка: Отъм със свекървата си