Само в Lupa.bg: Преди сдаването на властта: Масови уволнения в МВР

У нас
14:20 - 16 Април 2021
11782
Само в Lupa.bg: Преди сдаването на властта: Масови уволнения в МВР

Поголовна чистка се извършва във всички структури на МВР, научи Lupa.bg от източници във вътрешното ведомство. Наредено е на служителите на ДАНС и ГДБОП да подават заявления за преназначаване. Само част от тях обаче получили одобрение да останат.

Редови антимафиоти, които всеки ден са на терен, също е трябвало да връчват такива заявления. „За пръв път това се прави. Логично е да се махат ръководните кадри при смяната на властта, но е нелепо да се пипат бопаджиите, които всеки ден са на улицата“, коментираха източниците на медията ни и допълниха, че това се прави от отиващата се власт. Каква е целта обаче може само да се предполага.

„Чистката обаче не е само в МВР, тя е във всички институции. В Министерство на земеделието е страшно“, допълниха източниците ни.

Първа за масови уволнения заговори Татяна Дончева от “Изправи се! Мутри вън!:

„ГЕРБ попълва и подменя всякакви видове бордове. Това се извършва на скорост по време на цялата предизборна кампания, продължава и сега. Този процес трябва да бъде стопиран и върнат на изходна точка. Действията по разрушаване на крепостта ГЕРБ не могат да бъдат оставени само на едното служебно правителство, дори то да бъде с четири месеца продължителност. Много ще е хубаво, ако можем преди служебното правителство за 2-3 месеца хоризонт да сформираме едно преходно правителство, което да може да започне да върши тези “разрушителни работи” срещу превземането на Българската банка за развитие, АПИ, БЕХ, Фонд “Земеделие” - голямата касичка на ГЕРБ и източник на ресурси за натиск.

Струва ми се, че ще е добре, ако отидем на новите избори при едно отслабено състояние на ГЕРБ. Ако ние им оставим силовите структури и финансовия ресурс, битката ще продължи да е много неравностойна“.