Само в Lupa.bg: Предизборен тюрлюгювеч - член на БНО и АБВ кацнал при Цветанов

Общество
12:30 - 14 Февруари 2021
10044
Само в Lupa.bg: Предизборен тюрлюгювеч - член на БНО и АБВ кацнал при Цветанов

Истински предизборен тюрлюгювеч се заформи около партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България". Оказва се, че там има членове, които са се клели във вярност и на леви, и на националистически формации, установи проверка на Lupa.bg. 

Оказва се, че един от координаторите на новата дясноцентристка партия, както бившият МВР шеф я обяви още при създаването й, е бил член и на АБВ на Румен Петков, и на БНО. Това е настоящият шеф на структурите на републиканците в столичния район "Овча купел" Борислав Венков. 

Наша проверка сочи, че той не само е бил кандидат за общински съветник в София на местните избори през 2019 г. от листите на азбукарите и структурите на младежкото обединение на АБВ, но партийното му номадство датира от години по-рано. Името му се открива и като кандидат за депутат от 2017 г., тогава с лозунги "Време е ние младите да събудим България" от името на БНО. Днес председател на националистката организация е Георги Георгиев. 

В ГЕРБ вече подхванаха темата за Венков с подигравки за подбора на Цветан Цветанов в новата партия и бъдещите листи, които предстои да регистрира за парламентарните избори на 4 април. "Откъде ги намираш, Цицерон" е въпросът, който първи зададе Георги Харизанов, проследил биографията на столичния партиен номад - преминал невероятна трансформация от крайно русофилство до подкрепа за проамериканската формация "РзБ".