Само в Lupa.bg: При 50 депутати БСП влиза в кабинета

Общество
14:11 - 09 Юли 2021
6533
Само в Lupa.bg: При 50 депутати БСП влиза в кабинета

Два дни преди парламентарните избори на „Позитано” 20 вече чертаят планове за новото правителство, научи Lupa.bg. Червените са твърдо убедени, че при 50 народни представители в парламента БСП ще има свое присъствие в редовния кабинет.  

„При висок резултат на вота ние със сигурност влизаме в правителството. Ако вземем поне 550 000 гласа, няма как да останем встрани. БСП в София категорично вдига резултата, така че мобилизацията е налице. Всичко обаче зависи каква ще е избирателната активност”, коментира пред Lupa.bg висш партиен кадър.

Червените разчитат на това, че и този път т. нар. партии на протеста няма да съберат нужното мнозинство в парламента. Последните сондажи на социологическите агенции също показват, че трите партии – „Има такъв народ”, „Демократична България” и „Изправи се! Мутри вън! – ще съберат около 110-120 гласа. Това означава, че подкрепата на БСП никак няма да е излишна.

Разбира се, заради категоричните заявки на Слави Трифонов, че партията му няма да влиза в коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС, присъствието на социалистите в бъдещия кабинет ще е на експертно ниво – както е и сега в рамките на служебното правителство.

В столетницата не изключват варианта настоящият министър-председател Стефан Янев да остане начело и на следващия кабинет.

Lupa.bg вече писа, че трима от министрите са получили благословията на американското посолство у нас да се включат в състава и на следващия Министерски съвет. Най-вероятно става дума за представителите на Харвардския университет – Кирил Петков и Асен Василев, както и за близкия до президента Стефан Янев.