Само в Lupa.bg: При правителство с ГЕРБ Калин Стоянов пак ще е вътрешен министър

Силовакът иска да запази поста си в МВР при Горица Кожарева, за да довърши започнатото

Общество
14:10 - 12 Август 2024
3759
Само в Lupa.bg: При правителство с ГЕРБ Калин Стоянов пак ще е вътрешен министър

Стотици полицаи се събраха днес пред парламента в подкрепа на вътрешния министър Калин Стоянов. Те настояват той да остане начело на министерството.  Ако не бъдат чути, това означава според тях, че на новия премиер Горица Кожарева е наредено друг човек да заеме поста . Самият Стоянов се срещна с нея на 10 август и коментира след това, че „има усещането, че Кожарева е подложена на политически натиск”.

Все още не е ясно кой ще е новият вътрешен министър. Синдикатът на МВР, както и структурите на ведомството застанаха зад Калин Стоянов. Шефът на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ Димитър Андонов е един от най-върлите негови поддръжници. Той е извозил с автобус всички желаещи от страната да дойдат на протеста.

"Благодаря на колегите, че те ще се опитат да се противопоставят за пореден път на неистовите желания на някои провалени политици да овладеят системата на МВР. Ще се опитат да използват системата като политическа дъвка и като боксов чувал, на който да се упражняват", каза Стоянов по време на протеста в негова защита.

Той заяви, че през последните дни се наблюдавал опит от същите провалени политици да си намерят ала-бала министър, който да им върне загубените около 300 000 гласа.

Политическите партии с изключение на ПП-ДБ симпатизират на сегашния вътрешен министър. Според източници на Lupa.bg, ако ГЕРБ успее да състави правителство на есен, той ще има място в него.

В събота Горица Кожарева започна срещи с настоящите министри от служебния кабинет на Димитър Главчев. Първо тя разговаря с вътрешния министър Калин Стоянов. Според него бъдещият премиер е подложен на „брутален политически натиск“. Той допусна и че няма да запази поста си макар че би искал, за да довърши започнатото в министерството.

За първи път служебният министър на отбраната Атанас Запрянов направи коментар. Той каза, че все още не е поканен, но по-скоро е склонен да бъде част от новия служебен кабинет.