Само в Lupa.bg: Прибират по 50 кинта за вход на непълнолетни

Новини
16:31 - 04 Април 2022
4630
Само в Lupa.bg: Прибират по 50 кинта за вход на непълнолетни

В дните, когато кризата все по-силно удря обществото ни, охранителите вдигнаха тарифата за нелегален вход. Здравите момчета, които стоят на вратите на големите заведения у нас, отново са в играта и прибират тлъсти суми на вечер, за да пускат непълнолетни, научи Lupa.bg.

На този етап това е почти навсякъде в София и част от големите ни градове, но тенденцията е този вид на допълнителни доходи да нахлуе със страшна сила по морето, където се насочват тийнейджърите да летуват. Младите хора търсят курорти, където са известните и вървежни заведения по родното Черноморие.

На този етап охранителите, които печелят добри пари, дебнейки за сигурността на клиентите, искат от непълнолетните между 30 и 50 лева, за да ги допуснат вътре. Но това е сумата само за вход, като при евентуална проверка или проблем, те не носят отговорност. На тези, които са под 18 години, желанията са им да бъдат сред батковци и каки, да се наливат с напитки и да трошат пари, дадени им от родителите.

По информация на Lupa.bg се оказа, че полицията също си затваря очите при тази нередност, която мнозина биха нарекли престъпление. Проверките в дискотеки и барове са рядкост, тъй като е публична тайна, че собствениците им плащат тлъсти хонорари и на проверяващите, които от своя страна си затварят очите.

Преди това, когато имаше ограничение за влизането със сертификати, децата влизаха с чужди такива, или изтеглени на телефоните си с името на някой член на семейството.