Само в Lupa.bg: Пробвали да убият Гешев точно като Фалконе?

Поразяваща прилика изскочи от описанието на Борислав Сарафов с покушението на италианския прокурор

Крими
16:45 - 01 Май 2023
9499
Само в Lupa.bg: Пробвали да убият Гешев точно като Фалконе?

Удивителна прилика изскочи от описанието на зам.главния прокурор Борислав Сарафов за начина, по който е било планирано покушението срещу обвинител номер 1 Иван Гешев, и убийството на италианския прокурор Джовани Фалконе преди 31 години и 22 дни. 

Фалконе, както и Гешев, пътува в бронирана кола - не сам, а със съпругата си. Супермощна бомба избухва на магистрала А29 в Сицилия, като взривът е осъществен дистанционно, от близък хълм. 

Според даните от Сарафов - Иван Гешев е пътувал в посока София, където е трябвало да излети със самолет към Турция за работна визита от утре. Фалконе пътува от аерогарата в Палермо към вилата си в деня на атентата. 

От думите на Сарафов стана ясно, че е твърде възможно извършителите на опита Гешев да бъде ликвидиран, също са боравили по подобен начин - чрез дистанционно задействане на бомбата.

Макар и с много по-слабо като тротилов еквивалент взривно вещество. Според данните от следствието досега срещу Гешев са били натъпкани около 3 килограма заедно с метални осколки. Фалконе е убит с над 1 тон.