Само в Lupa.bg: Прокопиев влиза в ролята на Божков?

Политика
12:43 - 09 Март 2021
9054
Само в Lupa.bg: Прокопиев влиза в ролята на Божков?

Завидната политическа активност на десния Христо Иванов от лятото насам имала подмолна цел, довериха пред Lupa.bg близки до „Демократична България”. Те споделиха, че цялата история с атаките срещу главния прокурор е абсолютно на персонална основа – заради бизнесмена Иво Прокопиев.

„Всичко, което прави Христо Иванов, е свързано с това да се дискредитира Гешев – по някакъв начин да го разкарат. За да може Прокопиев да се спаси от делата. Това е цялата история”, коментираха запознати с вътрешнопартийните планове на „демократите”.

В „Демократична България” даже си били поставили за цел да наложат за главен прокурор техен човек.

„По Прокопиев, естествено, кал много и сега нали го цакат – през Цацаров, през Гешев, блокират му всичко... Затова той през ДБ-то си води своята борба за оцеляване. Там няма нищо друго освен това.

Прокопиев отдавна го „заграждат” и скоро ще бъде в ролята на Божков, ако не успее да се отърве”, обясниха пред Lupa.bg вътрешни хора от партията на Христо Иванов.

Те с омерзение признаха, че в България няма нито една партия, в която да има нещо демократично. „Всяка една партия е ЕТ и всеки си гони само личния интерес! Те така са конструирани, че единствено председателят решава какво да се преви – назначава си, уволнява си... прокарва си личните интереси и хора”, убедени са препатили партийци. Техният извод от политическия живот у нас е, че ние всъщност не избираме между БСП, ГЕРБ и т.н., а между Борисов, Нинова, Христо Иванов, Мая Манолова...

Иначе през март миналата година Софийският градски съд наложи пореден запор на Иво Прокопиев. Причината е проверка, която "установила значително несъответствие между имущество и доходи на проверяваното лице за периода 15.08.2008 г. – 15.08.2018 г." Блокирани бяха банкови сметки, имоти и лодка на Иво и Галя Прокопиеви. Всичко това стана по искане на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, която се ръководи от Сотир Цацаров.