Само в Lupa.bg: Протестъри тормозят жената на Адриан, убил Ани и Явор (СНИМКИ)

Налитат с агресия и на известен адвокат

Новини
17:30 - 26 Септември 2024
4579
Само в Lupa.bg: Протестъри тормозят жената на Адриан, убил Ани и Явор (СНИМКИ)

Протестиращи против трагедиите със загинали по пътищата са минали всякакви граници, като натискът, който оказват върху съдии и страни по делото за смъртта на Ани и Явор, пометени на столичния булевард "Сливница", е огромен.

Подложени на натиск са не само магистратите, а и близките на шофьора Адриан Антонов, както и адвоката му Димитър Марковски. 

Шофьорът-убиец наскоро се ожени и жена му била шокирана от случващото се. Протестърите веднага разбрали самоличността й и започнали да влияят негативно на връзката на младите хора. В момента тя е бременна и чака дете, а напрежението може да окаже лоши последици върху бременността. 

Близките и приятвлите на пияната влюбена двойка са налетели словестно и на известния адвокат Димитър Марковски, син на покойния юрист Марин Марковски.

Самият той преди време сподели пред журналист на Lupa.bg, че натискът по това дело е огромен, което пречи на справедливото гледане на процеса и правилно решение на съдиите.

Софийският апелативен съд ще се произнесе в срок до два месеца за присъдата на Адриан Антонов, подсъдим за катастрофата, при която загинаха Ани и Явор. До разглеждане на делото на втора инстанция се стигна след жалби на всички страни по казуса след постановената от Софийски градски съд присъда.

Десислава Малчева, майката на Ани, заяви пред медиите, че Адриан грубо е нарушил правилата за движение и е карал с много висока скорост, без да направи опит да намали или спре. Тя отбеляза, че са се събрали, преди делото да започне на втора инстанция, за да отправят апел към обществото – „да осъзнаем, че шофирането е отговорност, а не привилегия“.

Припомняме, че Софийският градски съд присъди 6 години затвор за Адриан Антонов, признат за виновен за убийството на Ани и Явор на пешеходна пътека на бул. „Сливница” в София. Трагедията се разигра на 8 май миналата година.

Наказанието беше намалено с 1/3 заради признаване на вина от страна на подсъдимия. Освен това съдът му наложи 9 г. без право да управлява МПС.

Адриан Антонов бе обвинен за престъпление по непредпазливост, заради което също се смята, че тези 6 години затвор са доста тежка присъда.
Прокуратурата преди това поиска 10 години затвор за обвинения за смъртта на Ани и Явор.

Снимки: Светломир Стоянов