Само в Lupa.bg: Протеже на Гергов показа беемве за 50 бона на Бузлуджа

Политика
17:10 - 02 Август 2021
5117
Само в Lupa.bg: Протеже на Гергов показа беемве за 50 бона на Бузлуджа

Скъпо беемве на пловдивски социалист от опозицията в БСП възмути апаратчиците на "Позитано" 20. В събота 3 лагера от критиците на ръковдството в лицето на Корнелия Нинова се отправиха към Бузлуджа, за да почетат годишнината от делото на Димитър Благоев-Дядото. Успоредно с тях обаче на Историческата поляна се качиха и самата Нинова и част от нейните поддръжници, които изтъпаниха луксозното возило в социалните мрежи.

Става въпрос за отхвърления в края на миналата като шеф на Областния съвет на Столетницата в Града под тепетата Атанас Петков, сочен за пряк наследник на бизнесмена Георги Гергов, който също бе част от честванията под Чинията. 

След като видя снимка на лимузината си, за която се твърди, че струва не по-малко от 50 000 лева, при това на старо, а социалистите се възмутиха, че повечето редови членове са се принудили да пътуват с автобуси и при предишното честване в началото на юли, той поиска фотосът да бъде свален. 

Автор на кадъра е щатният служител на "Позитано" 20 Николай Белалов, който се изживява и като фотограф на партийните събития, макар и неформален. Петков му е писал в лични съобщения в платформата "фейсбук", но любителят-папарак ги публикува публично. Ето какво гласят те:

"Др. Белалов, през последните почти 20 години приемам теб и фотоапаратите те ,както и да качваш всичко,което си снимал,даже с умиление съм ти се радвал за това,но днес ... ти сбърка нещо мното съществено. Аз съм работил честно и съм ди платил всички данъци, за да си го купя (ти ме познаваш от много години и знаеш какви коли карам). Това,че мога да си позволя такава кола Въпреки БСП не ме прави по-малко социалист от теб. За разлика от други точно ти когато решиш да ме "залепваш" за някой ,то първо си ревизирай галериите във ФБ.... жалък си. На финала ще кажа,че ... розделението и липсата на историческа памет в полза на това да си запазиш постчето в партията не ти отиват (за справка ще кажа,че аз никога не съм получавал пари от БСП, а съм дарявал за каузата... и за всичко това има съответните документи)...

Мекере, пиши, бе", настоява Петков за отговор от другаря му. 

Източници на Lupa.bg разкриха, че в действителност пловдивският социалист бил заможен, но парите си изкарвал честно като предприемач, занимаващ се с бизнес с камиони. "Че дрехите на Корнелия Нинова струват повече от този автомобил", добавят те. И твърдят, че отказът на "Позитано" 20 Петков да поеме пловдивския съвет бил взет при напълно нелегитимно решение на Общопартийната контролна комисия под давлението именно на Нинова през 2020 г.