Само в Lupa.bg: Проверяват подкупните ченгета от Сливо поле и за кражба на гориво

Новини
16:30 - 25 Януари 2021
3205
Само в Lupa.bg: Проверяват подкупните ченгета от Сливо поле и за кражба на гориво

Тримата подкупни пътни полицаи, арестувани край Сливо поле, може да получат ново обвинение. Lupa.bg научи, че в момента се проверява дали те са участвали в група за кражба на гориво.

Разпитват се техни колеги, които до този момент не са дали подобна информация. Ако някой от тях обаче се изпусне в бъдеще, положението на тримата задържани може да стане още по сложно.

Знае се,  че пътните ченгета нарочно са унищожавали камерите в колите си, за да пътуват с други автомобили и да не могат да бъдат заснемани при искането на рушвети. Резервните служебни патрулки нямали опция за видеонаблюдение, разказват пред медията ни техни колеги.

Катаджиите Емил Моллов и Назиф Ахмедов плюс командирът на отделение Борис Борисов, бяха задържани в началото на януари за системно изнудване на шофьори на главния път Русе-Силистра.

Пред апелативния съд Назиф Ахмедов и Емил Моллов искаха да бъдат пуснати от ареста. Борис Борисов не е обжалвал мярката си за неотклонение. Ахмедов е обвинен, че от 2 ноември м. г. до 6 януари т. г. четири пъти си е поискал пари от шофьори. Моллов пък ще отговаря, че от 2 август м. г. до 3 октомври м. г. девет пъти е приел рушвети от водачи. Командирът им пък е обвинен за 12 подкупа.

Първо бяха арестувани двама от тях на пътя Русе-Силистра. Малко преди да бъдат оковани с белезници, те спрели автомобил за проверка и установили нарушение на водача. Вместо да му съставят акт, поискали от шофьора 30 лева. Малко след това в килия бе прибран и третият катаджия. По време на разследването били документирани над 20 рушвета между 20 и 800 лева, част от които били взети от чужденци, казаха от прокуратурата.

Съдът реши ченгетата да останат заключени.