Само в Lupa.bg: Проверяват затвора в Бобов дол за издънки

Ексклузивно
13:11 - 29 Октомври 2019
3343
Само в Lupa.bg: Проверяват затвора в Бобов дол за издънки

Правосъдният министър Данаил Кирилов се окачва да разпореди проверка на затвора в Бобов дол, научи Lupa.bg. На бюрото му все по-често идвала информация за издънки в изправителната институция. 

При друга изцепка била намерена спринцовка с дрога в килия на лишен от свобода, който признал, че наркотиците се внасяли контролирано със знанието на надзирателите. Това не е първият гаф с дрога в Бобов дол - преди време в правосъдното министерство получили информация за използване на марихуана, която била най-масовата дрога в този пандиз. 

В последните месеци в зандана в Бобов дол имало спад в дисциплината на окошарените бандити - все повече сбивания се вихрели зад дебелите огради, но цялата информация за нарушенията пристигала под формата на докладни на бюрото на министър Данаил Кирилов. 

Lupa.bg научи също, че в прокуратурата са подадени сигнали за злоупотреби при санирането на сградата на затвора в Бобов дол.

Според информацията правосъдното министерство отпуснало 1 117 000 лева за саниране, като пандизчиите твърдят, че за ремонта са използвани много по-малко пари. Пачките били отделени за поправка на покрив, санира се 3-етажният комплекс с около 6 хил. кв. метра жилищна площ - столовата на партера, киносалонът, килиите, където около 500 мъже изтърпяват присъда.