Само в Lupa.bg: Пуснаха шофьора, убил Ани и Явор. В кръвта на жертвите намериха алкохол!

Новини
16:20 - 29 Август 2023
8373
Само в Lupa.bg: Пуснаха шофьора, убил Ани и Явор. В кръвта на жертвите намериха алкохол!

Неопитният шофьор Адриан Антонов, който погуби младежите Ани и Явор на столичния бул. "Сливница", е вече на свобода под мярка "подписка". Това съобщи за Lupa.bg адвокат Димитър Марковски, който брани правата на младежа в съда. 

"В кръвните изследвания на пострадалите младежи беше намерен алкохол, което определено ще облекчи положението на Адриан по време на процеса", каза преди минути пред наш журналист адвокат Марковски. 

Преди време Lupa.bg първа написа, че до 2 месеца, младият шофьор ще бъде освободен от килията. 

Явор и Ани живеели заедно повече от две години. Момчето загина на 22 години, момичето бе на 24 години.

Двамата загинаха, блъснати от каращия с висока скорост неопитен шофьор Адриан Антонов. Той е имал книжка едва от три месеца.

Антонов помете Явор и Ани на пешеходна пътека в нощта срещу 8 май. От удара тялото на Явор изхвърча на 300 метра. Според полицията шофьорът не е бил употребил алкохол или наркотици.

Веднага след инцидента Lupa.bg запита как влюбената двойка не е видяла автомобила и не е реагирала адекватно на ситуацията на този прав участък, за да могат младежите да са живи. Консумирането на алкохол вероятно се е оказало фатално за възможността да реагират адекватно.

Експерти са категорични, че и пешеходците като участници в движението са длъжни погледнат ситуацията на пътното платно и да реагират адекватно спрямо ситуацията на пътя.

Lupa.bg научи още, че е искана нова автотехническа експертиза, която да помогне на съдиите да получат по ясна картина за драмата.

Припомняме, че месеци след драмата граждани на столицата блокираха булевард "Сливница" с искания за по-сериозни мерки срещу джигитите на пътя и справедлив процес за смъртта на младата двойка.