Само в Lupa.bg: Пуснаха тихомълком Миню Стайков от затвора

Новини
10:30 - 03 Февруари 2021
11103
Само в Lupa.bg: Пуснаха тихомълком Миню Стайков от затвора

Алкохолният бос Миню Стайков бе освободен вчера тихомълком от затвора. Lupa.bg научи, че около 8 баровски лимузини са чакали богаташа на входа на Софийски централен затвор. Той е излязъл на инвалидна количка и се е качил в мощен джип.

Багажът на Миню Стайков е носил неговият приближен човек с прякор Кашкавала, който го е обгрижвал зад решетките. 

Новината за освобождаването на Миню Стайков беше потвърдена пред медията ни от главен комисар Ивайло Йорданов, шеф на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" .
Той поясни, че влиятелната личност е пусната с решение на съда под домашен арест. Миню Стайков ще бъде следен с електронно наблюдение - да не излиза от дома си. От никой съд обаче не подадоха информацията до медиите и излизането на Стайков от затвора стана при много секретни обстоятелства.

Наскоро журналист на Lupa.bg беше предупреден от външно лице да не пише за Миню Стайков и шефа на затвора Десислав Трайков, защото "тези хора били опасни".

Според прокуратурата, Миню Стайков е лидер на организирана престъпна група за производство и разпространение на контрабандни цигари, данъчни престъпления и пране на пари.

Прокуратурата внесе в Апелативния специализиран наказателен съд 117 тома материали само по повод мярката за неотклонние на Миню Стайков, шурея му Белун Хазърбасанов и карнобатския кметски син Иван Димитров.

Тримата бяха задържани след масиран удар на прокуратурата, Националното следствие, ГДБОП и данъчните срещу обекти и офиси на контролираните от Стайков "Винпром Карнобат", "СИС индъстрийз" и "Топаз мел".