Само в Lupa.bg: Рада Москова си счупи рамото

Общество
12:33 - 10 Юли 2019
3990
Само в Lupa.bg: Рада Москова си счупи рамото

Известната писателка Рада Москова си е счупила рамото и за кратко е била в болница, научи първо Lupa.bg. Преди десетина дни майката на режисьора Теди Москов се спънала вкъщи и паднала лошо върху ръката си.

Болката била неописуема и когато роднините откарали 86-годишната сценаристка в болница се оказало, че си е счупила ключицата. Наложило се за кратко да постои в лечебно заведение не толкова заради травмата, колкото заради възрастта си. 

Лекарите успокоили Москова, че счупеното ще зарасне, но за това ще трябва много време. Засега медиците обездвижили рамото на писателката и й препоръчали да не се движи и да не прави резки движения.

Малкият дявол, казала сценаристката на редица хитови детски филми като „Куче в чекмедже”, „Горе на черешата”, „Госпожа Динозавър” и запазила присъствие на духа.

Самата Рада Москова напоследък избягва публичните прояви, тъй като й е трудно да ходи. Тази година на церемонията на Икарите изтъкнатата писателка получи Награда за цялостен принос към кукления театър от Асоциацията на куклените театри в България АКТ – Унима.


Снимка: Агнес Методиева

В нашето семейство всички сме или куци, или сакати, пошегувал се в типичния си ироничен стил синът й - известният режисьор Теди Москов. Самият той от дълги години куца, след като през 90-те бе пометен от кола на пешеходна пътека в Германия и 45 дни бе в кома. Оттогава колоритният творец има проблем с краката и с вестибуларния апарат.