Само в Lupa.bg: Радев готви капан с белезници за Корнелия

Политика
12:40 - 29 Април 2022
9866
Само в Lupa.bg: Радев готви капан с белезници за Корнелия

Президентът Румен Радев е наредил на доверени лица от канцеларията си да започнат събиране на папки за факти и доказателства, които биха могли да възбудят разследване срещу шефката на БСП и вицепремиерка Корнелия Нинова по няколко направления, научи ексклузивно Lupa.bg. 

Според нашите източници държавният глава вече се е ориентирал кого да постави по министерските кресла в случай, че кабинетът "Петков" падне и особен фокус поставил върху евентуалните бъдещи шефове на МВР и правосъдието, тъкмо заради Нинова. 

Шушукането в коридорите на "Дондуков" 2, че идва време за разплата срещу икономическата министърка от страна на държавния глава започнало непосредствено след като тя смени шефа на "Кинтекс" Александър Михайлов.

Тогава до Радев достигнала информация, че Нинова се опитва да се отърве от него, защото той отказал да подпише важен документ, касаещ оръжейния износ и сделка за огромна сума за производство на боеприпаси, навярно с получател Украйна чрез експорт за Полша.

Ставало въпрос и за комисион, отказан от Михайлов, което разгневило Нинова до крайна степен. Всичко това било надлежно и навременно документирано при Радев, който от самото начало на военния конфликт твърдо заявява позиции срещу изпращането на оръжия за отбраната на Киев от Москва. 

В четвъртък от държавната компания за външна търговия със специални стоки "Кинтекс" излязоха със становище, че всичко, което Нинова се опитвала да прави и в нея, и в Държавната консолидационна компания, целяло да се спре публичното говорене за оръжейни доставки за Украйна. 

Според информаторите ни Радев смятал да събере огромно количество данни за сделки под масата, сключени от Нинова и поставените от нея кадри по ключови позиции в МИД, за да предизвика мащабно разследване и отстраняване на Корнелия от политическия небосклон.