Само в Lupa.bg: Радев снел доверие и от... екипа си

Никой не знаел за изявлението на президента, той слушал само жена си

Актуални новини
12:00 - 06 Февруари 2020
14788
Само в Lupa.bg: Радев снел доверие и от... екипа си

Същинската новина след знаковото изявление на Румен Радев във вторник не е, че президентът сваля доверие от правителството. Така или иначе такова никога не е имало. Новината е, че държавният глава вече няма доверие на екипа си, научи Lupa.bg.

Нито един от съветниците на Радев на „Дондуков” 2 не бил запознат със съдържанието на изявлението му, разказаха наши хора от близкото обкръжение на президента.

„Той очевидно вече не вярва на никого и действа само на своя глава. И на тази на жена си”, коментираха междувременно депутати в парламента.

Именно заради дефицита на доверие и липсата на достатъчно адекватни съветници Румен Радев започнал да кани на срещи в президентството различни народни представители и други общественици. Така се надявал да получи по-ясна картина за политическата обстановка в страната. 

След знаковата реч на президента преди два дни повечето анализатори бяха убедени, че тя е част от някаква координирана акция. Поне с лидера на социалистите Корнелия Нинова.

Оказва се обаче, че това е далече от истината, защото самата Нинова била като ударена от гръм след новината за изявлението на президента. Лидерката на БСП дори се замислила дали да не отмени визитата си в Брюксел, за да направи подкрепящо обръщение в Народното събрание.

Но в крайна сметка размислила, защото срещите в белгийската столица били твърде важни и отдавна планирани. Затова предпочела да коментира казаното от Радев пред журналисти на самото летище.

„Подобни неща не се правят по този начин, трябваше ние в БСП да сме наясно какво планира президентът, да координираме действията си, да вдигнем хората из страната... А сега – изгърмя един силен куршум напразно”, коментираха в ступор видни социалисти.

Немалко са и депутатите в парламента, които са убедени, че във всичките си действия Румен Радев се ръководи от съветите на жена си. И точно в това се изразявала най-грубата му политическа грешка.