Само в Lupa.bg: Рамадан Аталай бил готов да предаде Доган

Кандидат-депутатът шест часа чакал за среща с Пеевски, но не бил приет

Политика
13:40 - 16 Октомври 2024
13128
Само в Lupa.bg: Рамадан Аталай бил готов да предаде Доган

Един от „деребеите” в ДПС – Рамадан Аталай, който доскоро минаваше за един от най-приближените до почетния председател, е обърнал гръб на Ахмед Доган. Това довериха ексклузивно пред Lupa.bg хора от неговото обкръжение.

Според тяхната информация преди около две седмици Аталай

е поискал среща с Делян Пеевски, за която чакал повече от 6 часа. Въпреки това не бил приет на разговор от председателя на ДПС.

Пред хората на Пеевски обаче Рамадан Аталай се опитал да обясни, че може да им бъде много полезен, като играе двойна политическа игра например. Прави впечатление, че в последно време той се скри от погледите на медиите.

Даже на протеста, организиран от хората на Доган, Аталай беше сред публиката на площада, а не на трибуната.

По информация на Lupa.bg най-вероятно Аталай се е уплашил от развоя на войната в ДПС и неочаквано силните позиции, които демонстрира Пеевски. Рамадан беше един от първите, взети на мушката от новия председател. Той беше и първият, който оповести по телевизията, че между Ахмед Доган и Делян Пеевски има огромно напрежение.

Малко след началото на скандала в партията стартираха многобройни проверки на фирмите на сина му – Ревин Аталай.

Това принуди Рамадан да вземе спешни мерки и да скрие сина си извън България. Както Lupa.bg писа, Ревин понастоящем живее в Северен Кипър, където според баща му е на сигурно място.

Четири месеца след началото на най-ожесточения скандал в ДПС обаче Рамадан Аталай явно е преценил в чия полза се наклоняват везните и е решил да се позиционира в правилния отбор. Особено с оглед на това, че той е от хората, за които личният бизнес и парите са от първостепенна важност.