Само в Lupa.bg: Разположението на планетите и затъмненията застрашават САЩ и Джо Байдън

Астрология
22:10 - 01 Май 2022
9698
Само в Lupa.bg: Разположението на планетите и затъмненията застрашават САЩ и Джо Байдън

Слънчевото затъмнение на 30 април води до напрежение в картата на САЩ, обяви астроложката Марги Паскалева пред Lupa.bg.

То е в много предизвикателен аспект към Марс в Скорпион (опозиция) от хороскопа на президента Джо Байдън, а следващото пълно лунно затъмнение на 16 май ще бъде в съвпад с неговото Слънце в Скорпион заедно с Южния лунен възел и в предизвикателен аспект към Луната във Водолей от хороскопа на САЩ, обясни тя.

По думите й това засилва опасностите както за него самия, така и за държавата в близките седмици и месеци (май, втората половина на юли, ноември).

Слънчевите затъмнения са с по-продължително влияние. Не бива да се подценява и т.нар. „проклятие на Текумзе“.

"Текумзе е бил индиански вожд. Началото на това проклятие дава Уилям Харисън, избран за президент през 1840 год. който през 1811-1812 година като губернатор е водил тежки битки за заграбване земите на индианците. В крайна сметка той успява да ги измами докато самият вожд е събирал още войска и е отсъствал. В решаващата битка при река Типикану американските войници успели да победят индианците и да отнемат земите им. Според легендата, на смъртното си легло Текумзе е проклел бледоликите заради нарушаването на договорите от тяхна страна. Проклятието се състои в това, че всеки американски президент, избран в година завършваща на нула, ще умре или ще бъде убит по време на мандат.

Доколко е мит или истина, всеки сам за себе си ще прецени. Дали е било проклятие или пророчество, също е спорно. Но историческите факти са такива. След Харисън всеки, избиран за президент в година завършваща на нула, умира – дали от естествена или насилствена, дали през първи, втори или трети мандат. Ейбрахам Линкълн (избран 1860 г.), Джеймс Гарфийлд (1880 г.), Уилям Маккинли (1900 г.), Уорън Хардинг (1920 г.), Франклин Рузвелт (1940 г.), Джон Кенеди. Изключение правят Роналд Рейгън (1980 г.) и Джордж Буш – младши (2000 г.). Роналд Рейгън оцелява след покушение.

Имало е план за покушение и срещу Джордж Буш – младши, но тайните служби са знаели за проклятието и ФБР е успяло да провали този план.

Дали това т.нар. проклятие или пророчество прекъсва веригата си с тяхното оцеляване никой не може да каже със сигурност. Но че в хороскопа на Джо Байдън има опасни планетни разположения, които тази година се задействат от транзитни планети, лунни възли и затъмнения, е факт. Дано звездите са милостиви към нас земляните и разразилите се бури на световната сцена да утихнат", казва още астроложката.