Само в Lupa.bg: Разследват кои ченгета са помогнали на Семерджиев за фалшивата книжка

Документът менте само привидно е издаден в Швейцария, но експертите са категорични, че той е "българска работа"

Новини
17:39 - 01 Април 2024
4111
Само в Lupa.bg: Разследват кои ченгета са помогнали на Семерджиев за фалшивата книжка

Паралелно с делото срещу шофьора убиец Георги Семерджиев, за притежание на фалшив документ (шофьорска книжка), тече и разследване за това - кой е помогнал на джигита да си изкара този документ. По информация на Lupa.bg става дума за служител на МВР. Тепърва се установява дали става дума за един човек или организирана престъпна група от повече служители. 

Не е изключено малко след началото на делото по този казус да има още обвинени. 

Връзките на Георги Семерджиев с полицията се разбраха веднага след зверската катастрофа с две загинали момичета.

Софийската районна прокуратура повдигна ново обвинение - за използване на фалшива шофьорска книжка, срещу 36-годишния Георги Семерджиев, осъден на 20 г. за тежката катастрофа на бул. "Черни връх", при която загинаха две млади жени, съобщиха нскоро от държавното обвинение.

Lupa.bg разбра, че първото заседание на делото за фалшивия документ е насрочено за 5 април. Там щяло да се направи всичко възможно да се забави делото, за да не излизат повече подробности за престъпната схема, защото се очаква скандалът да се развихри в обществото. 

Случаят е от 14 февруари 2022 г., месеци преди трагичната катастрофа. Тогава около 00:11 ч. на кръстовището на столичните булеварди "България" и "Гоце Делчев" Семерджиев съзнателно се е ползвал от неистински официален документ – фалшиво свидетелство за управление на МПС , на което е бил придаден вид, че е издадено от Конфедерация Швейцария.

При проверка Семерджиев е представил на пътните полицаи фалшив документ.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи.

Предстои делото срещу Семерджиев да продължи в Софийския районен съд.