Само в Lupa.bg: Роден богаташ си купи кола за 8 млн. лева (СНИМКИ)

Техномания
13:25 - 26 Април 2022
16525
Само в Lupa.bg: Роден богаташ си купи кола за 8 млн. лева (СНИМКИ)

Транспортният бос Ваньо Алексиев се похавли с новата си играчка на четири колела - лимитираната версия на "Бугати Широн" - Super Sport. Половинката на милионера Цвети Василева публикува кадър с една от най-редките и скъпи коли в света. Дамата неофициално потвърди за новия автомобил в гаража им, като публикуваха фотоса в инстаграм. 

Колата е пристигнала у нас преди Великден и струва колосалните 4 млн. евро или около 8 млн. лева. Собственикът на "Биомет" е поръчал возилото преди година и сега не може да се нарадва на най-новото си бижу. Chiron Super Sport има 1600 конски сили и максимален въртящ момент от 1600 нютон метра, които позволяват максимална скорост от над 480км/ч и ускорение от 0 до 200км/ч в рамките на 5.8 секунди. Цените на Super Sport започват от около 3.2 милиона евро, като в тази цена не влизат екстрите, които е поискал транспортният бос, с тях сумата набъбнала на точно 4 млн. в евро.

Новата кола на Ваньо Алексиев

Това не е първото "Бугати", което Алексиев добавя в гаража си, след като през 2018 година бизнесменът подкара чисто нов "Широн", плащайки 5 милиона лева за направеното специално за него возило. Ваньо продаде колата преди повече от година.

Предишното "Бугати" на транспортния бос