Само в Lupa.bg: Ропот сред депутатите на Доган

Почетният председател бил неблагодарник, изхвърлил от листите най-верните си хора

Политика
13:35 - 30 Септември 2024
6246
Само в Lupa.bg: Ропот сред депутатите на Доган

Ропот и негодувание се надигат в новосформирания „Алианс за права и свободи” на Ахмед Доган, научи Lupa.bg от свои хора в коалицията. Причина за неочаквания смут по-малко от месец преди предсрочните парламентарни избори са листите за депутати.

По напълно неясни за никого причини от водещите места в листите бяха изхвърлени едни от най-верните на Доган депутати. Става дума за хора като Тимур Халилов, Ализан Яхова, Валентин Тончев, Елван Атила. Този алогичен ход на почетния председател буквално взривил съмишлениците му в АПС.

„Халилов и Тончев бяха сред най-яростните бранители на Доган в парламента, постоянно даваха трибунки и го защитаваха пред медиите. Елван Атила денонощно бълваше във фейсбук материали в полза на Доган и отнесе толкова хейт за ради него... Ализан също винаги е била лоялна... Що за неблагодарност е това да ги махне от битката за парламента?”, с възмущение коментираха пред Lupa.bg част от хората на Сокола.

Вече стана ясно, че Ализан Яхова в последния момент е била жертвана, за да може листата във Враца да бъде оглавена от Николай Бареков. Това станало по предложение на Илхан Кючук – за да му се отплатят за услугите по време на тримесечната битка с Пеевски.

Елван Атила пък от второ място в Кърджали – непосредствено след Доган – е била избутана на неизбираемото 4-5-о място. Отново в последния момент, защото Доган решил да изкара от нафталина дългогодишния депутат Ремзи Осман.

Натирен остава и съпругът на секретарката на Ахмед Доган – Джейхан Ибрямов. Той води листата в Шумен, но мандатът в града далеч не е сигурен и до последно ще бъде под въпрос. В същото време старите „деребеи” Джевдет Чъкъров и Рамадан Аталай остават в играта. Явно на определената за това цена.