Само в Lupa.bg: Съдят БСП за 100 бона неплатени сметки

Политика
17:20 - 05 Май 2021
4838
Само в Lupa.bg: Съдят БСП за 100 бона неплатени сметки

Централата на БСП на "Позитано" 20 е затънала в режийни дългове. Става въпрос за близо 100 000 лева, дължими на "Топлофикация"-София за няколко сезона назад, научи Lupa.bg. Тази сутрин шефът на ПГ на Има такъв народ Тошко Йорданов обяви, че червените не са си плащали системно наема към общината, но източници на медията разкриха, че партията има много по-голям проблем. Оказва се, че до дни председателката й Корнелия Нинова може да се сдобие с изпълнителен лист и запор на сметките заради  огромните суми за парно, които не са били изчистени.

Стигнало се дотам, че позитанци останали да зъзнат посред зима, след като в началото на януари от монополисткото дружество пломбирали абонтантната станция, захранваща сградата на централата.

Информаторите ни твърдят, че това не продължило дълго - вещи парнаджии бързо се справили със ситуацията и незаконно махнали пломбите, така че седемте етажа отново станали нормални за обитаване при минусови температури навън. Депутатът от левицата Крум Зарков заяви от трибуната на парламента в отговор на Йорданов, че е наясно със задълженията на партията, но предупреди, че от там не чакали някой мастит бизнесмен да им плати тока.

Всъщност "Позитано" 20 трупа задължения и към Софийска вода - там използваните, но неплатени кубици, са стотици. 

По наши данни задълженията, макар и близо 200 хиляди към общината, са стари и е възможно за част от тях да има и амнистия заради изтекла давност.