Само в Lupa.bg: Съседка на Близнашки се кандидатира за президент

Политика
13:50 - 04 Октомври 2021
9701
Само в Lupa.bg: Съседка на Близнашки се кандидатира за президент

Председателката на маргиналната партия "Правото" и съседка на експремиера проф. Георги Близнашки в столичния ж.к. "Дианабад" Мария Колева се кандидатира за президент. Устатата адвокатка, която бе забелязана от друг кандидат за държавен глава - Валери Симоенов (лидер на НФСБ - б.р.), преди години и бе назначена за водеща в неговата телевизия "Скат", каза на пресконференция днес, че се обявява против всички настоящи претенденти за "Дондуков" 2. И разпердушини Инициативните комитети, издигнали и Румен Радев, и основния му опонент - от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков.

"Зад гърба ми не стоят олигарси и бизнесмени, стоят гражданите. Може би няма да е възможно да се регистрираме като партия, тъй като няма да ни стигне времето. Каня Слави Трифонов да дойде и да ни подкрепи, защото подкрепяме мажоритарната система, предложена от него. Ще издигнем независими кандидати, което е мажоритарна система", заяви Колева преди 6 години, когато основа партията си. 

Фигурата на червенокосата дама стана известна след като от ВСС излязоха с изрична декларация срещу нея през 2016 г. Тогава висшите магистрати я разкритикуваха заради нейни двучасови монолози във въпросното телевизионно предаване, в които тя си позволяваше да нарича членове на ВСС и съдии от ВАС "некомпетентни" и "корумпирани". Тогава пленумът на ВСС обяви, че на Колева трябва да бъдат отнети адвокатските права заради нарушение на Етичния кодекс. 

Днес тя обяви в национален ефир, че Кирил Петков и Асен Василев са пряко финансирани от ДБ чрез външни НПО-та и олигарси. "Те са продукт на Радев, използваха служебното правителство, за да регистрират тази партия и превърнаха държавното си влияние за участие, за да си направят предизборна кампания. Нищо не направиха, не знам защо хората останаха с друго впечатление", продължи с бомбите си адвокатката.

Мария Колева е третата дама, устремила се към президентството след журналистката Цвета Кирилова и попфолк певицата Луна Йорданова.