Само в Lupa.bg : Сашо Томов се ската след оправдателна присъда

Лупи засечен при зам. главни прокурори преди благоприятното решение на Темида

Новини
19:05 - 24 Май 2019
4443
Само в Lupa.bg: Сашо Томов се ската след оправдателна присъда

Бившият шеф на ЦСКА и Кремиковци Александър Томов се скри, след като съдът го оправда окончателно за източването на двете дружества. Lupa.bg научи, че симпатягата, когото всички наричаха Сашо Апашо, сега върти свои бизнес проекти, като гледа да не попада в медиите, защото се страхува, че честите му предишни "разходки" до Съдебната палата щели да повлияят зле на бизнеса. 

Сашо Томов е забелязан да влиза при зам. главни прокурори, преди да бъде оправдан. Затова много сега се съмняват, че бившият шеф на ЦСКА е посъветван да не се явява в медиите след оправдателното решение. 

Много от бизнес партньорите на Томов изобщо не знаели за оправдателната присъда, затова той гледал да ограничи до минимум медийните изяви. По улиците още го спирали хора, които му задавали въпроси за делата му, като Сашо Томов гордо отвръщал, че е оправдан, защото в България имало истинско правосъдие. След окончателното решение на Върховния касационен съд (ВКС) Лупи се превърнал в един от най-големите защитници на българската Темида.

ВКС окончателно оправда бившия благодетел на ЦСКА за източването на металургичния комбинат "Кремиковци" и столичния футболен клуб. През 2011 г. съдия Мариян Марков от Софийския градски съд осъди Томов на 9 години, а другите двама подсъдими по делото бяга оправдани. Две години по-късно Софийският апелативен съд изцяло отмени решението и върна делото за ново разглеждане.