Само в Lupa.bg: СДС събира пари за свой бивш депутат

Ветеранът от Втората световна война Дянко Марков е бил обиран 7 пъти за 2 години

Общество
13:20 - 02 Октомври 2019
2688
Само в Lupa.bg: СДС събира пари за свой бивш депутат

СДС събира пари за свой съратник - бившия депутат Дянко Марков, за когото стана ясно, че е бил жертва на нагли набези цели 7 пъти за последните 2 години, научи Lupa.bg. От централата на сините днес изпратиха позиция, в която казват, че са силно обезпокоени от репортажите за ветерана от Втората световна война.

Марков, който е на 97 г., е бил жертва на седем обира в дома си, който обитава с възрастната си дъщеря. Вече е трудноподвижен, едва чува, а зрението му е увредено. За четири от инцидентите той и наследницата му са подавали жалби в полицията. При едно от последните посегателства Марков бил излъган от крадеца, който се представил за внук на негов приятел. "След като влезе, той запречи вратата и започна да разхвърля цялата обстановка в моя дом", разказа с ужас в гласа си вчера бившият син депутат. 

Престъпникът намерил само 50 лева и, по думите на Марков, се ядосал. „Първо ми каза „Сядай там“, с отвертката ми разкъса сухожилието и окървави десния ми крак”, посочи той. Няколко месеца преди това бившият депутат бил навестен в дома си от дама, която искала да купи от книгите му. „Тя ми даде да пия бира, но явно имаше приспивателно в нея. Два часа бях в безсъзнание, това е много голямо насилие”, разказа още бившият народен представител. Тогава изчезнали 1 500 лева, подготвени за ремонт на покрива. Дъщерята на Дянко Марков – Мая Маркова се обадила на телефон 112. 

Нито един от обирите, за които тя е сигнализирала, не е бил разкрит до момента. 

От ръководството на МВР проверяват случая. „Вчера материалът постъпи при мен. Аз съм го разпоредил на СДВР, след като те извършат своята проверка, директорът, след като извърши проверка по водените досъдебни производства и водените преписки, ще ми докладва и тогава ще дам пълна информация”, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов. А от СДС призоваха правоохранителните органи да подходят съвестно и с особена отговорност към случаите. "Дянко Марков е символ на родолюбието, демокрацията, честността и смелостта на 2 епохи", написаха хората на Румен Христов днес. Сините са готови да се включат със средства за възстановяването на поне част от загубите на семейството в последните години.