Само в Lupa.bg: Сензационна рокада в ефира: Уволниха Билалов от "Стани богат", Ники Кънчев се завръща

Старият водещ на най-популярната игра се разделя с Нова след 23 години и се присъединява към Би Ти Ви

Нещо за четене
16:38 - 08 Януари 2024
23169
Само в Lupa.bg: Сензационна рокада в ефира: Уволниха Билалов от "Стани богат", Ники Кънчев се завръща

Михаил Билалов кара последните си седмици като водещ на "Стани богат", научи първо Lupa.bg. Заради падналия рейтинг на състезанието, Би Ти Ви в крайна сметка реши да смени лицето на предаването - нещо, което обмисля повече от година. Най-невероятното е, че новият водещ всъщност е... стария!

Според мълвата в Би Ти Ви, "Стани богат" занапред ще се води от Ники Кънчев. Кънчев е бил забелязан миналата седмица на няколко официални срещи в централата на телевизията. Той е потвърдил пред свои близки, че е получил покана да се върна като водещ на "Стани богат". Не е ясно обаче как ще стане това, тъй като би следвало да има обвързващ договор с Нова. Възможно е той вече да е изтекъл.

Ники Кънчев бе първият водещ на "Стани богат"

Ники е споделил със свои колеги, че е разочарован от Нова телевизия, тъй като викторината, която води - "Голямото преследване", нечаквано падна от ефир, въпреки че е имала доста висок рейтинг. Журналистът не получил логично обяснение от ръководството защо предаването пада. Обещали му, че ще е на екран с друго предаване, но това така и не се случило. Последното огорчение настъпило, след като не го поканили за водещ на новогодишното предаване с Гала. Вместо опитният Кънчев, до звездата от "На кафе" застана футболиста Валери Божинов. Тогава Ники взел окончателното решение да си тръгне от медиата и да се присъедини към Би Ти Ви, приемайки поканата пак да изгрее в "Стани богат" - предаването, което го направи популярен.

Кънчев бе лице на състезанието при старта му на 12 май 2001 г. в ефира на Нова телевизия. След като медиата не поднови лиценза, "Стани богат" се завърна по БНТ1, но с нов водещ - Михаил Билалов, тъй като по това време Ники Кънчев имаше действщ договор с Нова и нямаше как да води предавания и по двете телевизии. В крайна сметка, от 20 декември 2021 г. "Стани богат" се излъчва по Би Ти Ви, пак водено от Билалов.

Първоначално публиката посрещна с еуфория новото лице, но впоследствие Михаил Билав зацикли и започна да изнервя зрителите. От Би Ти Ви отчаяно търсят нов водещ поне от половин година, но така и не успяват да намерят достоен заместник. В крайна сметка те канят Ники Кънчев, който очевидно е приел поканата.

Тъй като "Стани богат" се снима предварително, още поне 2 месеца ще се излъчват епизодите, заснети с Михаил Билалов. От началото на март обаче стартират предаванията с Ники Кънчев. Смята се, че рокадата на водещите е дело на новия програмен директор на Би Ти Ви Апостол Пенчев, който е амбициран до една година да направи Би Ти Ви отново телевизия №1, вадейки я от летаргията. Тази пролет новия сезон на Би Ти Ви е доста амбициозен, което със сигурност ще увеличи значително гледаемостта й.