Само в Lupa.bg: Шефът на хакера Кристиян - милионер в евро

41-годишният Иван Тодоров държи лиценза за най-скъпите сандвичи в България

У нас
13:30 - 22 Юли 2019
26315
Само в Lupa.bg: Шефът на хакера Кристиян - милионер в евро

Шефът на хакера Кристиян Бойков се оказа милионер в евро, научи ексклузивно Lupa.bg. Освен че работи съвместно и под шапката на американска компания в сфертата на киберсигурността, 41-годишният Иван Тодоров е крупен бизнесмен и в няколко други области - главно на ресторантьорството. 

Тодоров, който лично поканил Криссс още на 18 години да работи за него като "бял хакер" и да тества надеждността на компютърните системи, а и да разработва нови кодове за защита, е започнал да трупа състоянието си у нас със заведения във Варна, разкриха запознати. 

Към днешна дата шефът на "Тад Груп" е собственик на над 25 фирми за управление на хотели и кръчми из цялата страна, а състоянието му се оценява на няколко милиона евро. Неслучайно той си позволява да предлага и доста добре платени стажове на свои служители на невръстна възраст в софтуерната компания, добавят още източниците на Lupa.bg. По тяхна информация той дори предлагал стипендии на свои служители, за да завършат висшето си образование или да се окичат със сертификати от най-добрите айти частни училища у нас. 

Междувременно не спира да върти и заведенията, като най-солидната му инвестиция в момента е лицензът на международноизвестна верига за сандвичи, която навлезе в България преди няколко години и за разлика от известните марки "джънк фууд" с трансмазнини и тлъсто месо, се слави като полезната версия на бързата храна. За да се сдобие с разрешителното да поеме франчайза на веригата у нас, той е вложил не по-малко от няколкостотин лева, разкриват още от меката на този бизнес. Към момента веригата с най-скъпите сандвичи тип "хоуги" има над 15 бистра у нас. 

Справка на Lupa.bg показва, че капиталът на всяка от фирмите, които шефът на хакера Кристиян управлява, е минимум 110 хиляди лева, без да се брои оборотът на годишна база.