Само в Lupa.bg: Шефът на затвора вдигнал мерника на Куйович

Актуални новини
12:10 - 09 Октомври 2020
4791
Само в Lupa.bg: Шефът на затвора вдигнал мерника на Куйович

Черногорският наркобос Будимир Куйович е преместен в пандиза във Варна, защото станал неудобен на шефа на затвора Десислав Трайков. Lupa.bg научи, че отношенията между тях много се обтегнали след скандала, в който чужденецът беше пуснат тайно от пандиза и заловен от пътни ченгета.

Трайков напусна поста си след скандалната случка и започна да дава изявления срещу Куйович, след като в медиите се появи информация, че двамата са много близки. 

Заради това, че се е отрекъл от него, затворникът спретна набързо дело срещу Десислав Трайков, разказват пред Lupa.bg лишени от свобода. Трайков пък се върна тихомълком като началник на пандиза. 

За да не излиза информация в медиите, защото от Софийския централен затвор се вадят много кирливи ризи, шефът на зандана решил да набеди черногореца, че подготвял опит за бягство. С този мотив наркобосът е изпратен във Варна, възможно най-далече от бившия си приятел. 

След поредното искане на черногореца миналата година да излезе предсрочно от затвора, той бе хванат на магистрала „Тракия“ с фалшива книжка, издадена уж в Португалия. Всички се учудиха какво прави затворника на свобода.

Куйович пък имал информация за манията на Десислав Трайков към хазарта, която била доста плашеща, казват хора от столичния затвор. 

Наскоро пред Lupa.bg бившият шеф на МВР Румен Петков остана шокиран, че Десислав Трайков се е върнал пак като шеф на затвора след скандала с черногореца. От правосъдното министерство върнали стария началник, мотивирайки се, че нямало други кандидати за този пост. 

Другият голям враг на Десислав Трайков е Янко Ваташки, който също води дела срещу ръководителя на зандана. Янко Страшилището съди началника за неправомерно задържане в изолатор, като шефа на пандиза казал, че перничанинът подклаждал бунт зад решетките. 

За да се отърве от Ваташки, шефът на Софийския централен затвор го премести преди повече от два месеца в Стара Загора, но Lupa.bg научи, че и там нещата са претърпели обрат, който е неблагоприятен за Десислав Трайков.