Само в Lupa.bg: Шефката на „Св. Марина“ във Варна скри подписка на медсестрите срещу Кирил Петков

Д-р Силва Андонова плаши с уволнение подчинените си

Общество
21:15 - 29 Юли 2022
35092
Само в Lupa.bg: Шефката на „Св. Марина“ във Варна скри подписка на медсестрите срещу Кирил Петков

Директорът на университетската болница „Света Марина“ във Варна д-р Силва Андонова скри подписка на медсестрите срещу липсата на дофинансиране в здравната система и заплаши подчинените си с уволнение. Това разкри пред Lupa.bg Мая Илиева, председател на Синдиката на медицинските специалисти.

„Имаме още един подобен сигнал. Той е от Първа градска в София. Там заплахите са дошли от страна на главната медсестра“, обясни синдикалистът.

По думите й само за два дни са се подписали над 4000 нейни колеги. Подкрепят ги и заминали за чужбина медицински специалисти.

„Премиерът в оставка Кирил Петков, здравният министър Асена Сербезов и социалният министър Георги Гьоков на 1 април обещаха, че най-ниската заплата на медсестрите ще стане 1500 лв., а на лекарите – 2000 лв. Това обаче не се случи. Затова искаме да има дофинансиране от държавата. Искането си ще внесем в следващото НС“, обясни Мая Илиева и допълни, че ако не бъдат чути колегите й ще спрат да работят след като минат изборите. Именно затова директорката на варненската „Света Марина“ скри подписката и заплаши колегите си с уволнения.