Само в Lupa.bg: Шефката на "Артекс" паркира нагло върху тротоар (СНИМКИ)

Ексклузивно
21:08 - 16 Март 2022
18683
Само в Lupa.bg: Шефката на "Артекс" паркира нагло върху тротоар (СНИМКИ)

Шефката на "Артекс" - ексцентричната милионерка, представяща се като "духовна и извисена личност" Весела Мирянова, се забърка в пореден скандал. Архитектът изнагля за пореден път и без грам притеснение паркира луксозния си джип на тротоар в центъра на София, на Руски паметник, видя репортер на Lupa.bg.

Скъпарското бяло возило "Мерцедес", кипрещо се с тарикатския номер СВ 7000 СК, беше спряно така, че запречваше пътя на пешеходците, които трябваше да заобикалят гигантските му габарити, за да могат да преминат по пешеходната пътека.

Белият джип, който има стабилна черна драскотина от дясната страна, породена явно от предишен сблъсък с друго превозно средство, накара хората да цъкат с език, но не да му се възхищават, а да се питат как може толкова нагло да запречи пътя на една от главните пешеходни артерии на Руски паметник.

"Мерцедес"-ът беше спрян точно пред една от пейките на кръговото, където хората обикновено обичат да посядат и да си почиват, особено в приятно време, каквото беше днешното.

Будни граждани сигнализираха за инцидента, като малко след това на място дойде екип, поискал обяснение на мадам Мирянова. Униформените я информираха, че тя ще отнесе и глоба, което едва ли толкова ще притесни шефката на "Артекс", която има бизнес за милиони, строи небостъргач и е продала стотици апартаченти в луксозни сгради. Госпожата, облечена изцяло в бели дрехи и ботуши - навярно съгласно някой "псалм", та да подчертава "духовността" и "моралната й чистота", настояваше, че е паркирала само за малко и не пречела на никого.

По чл.178е от ЗДвП основното правило за поведение да не се паркира в паркове, градини, детски площадки, площи, предназначени само за пешеходци, и на тротоари в населените места извън разрешените за това места. Контролиращите органи правят снимка за доказателство на нарушението, а санкцията варира между 20 и 200 лева.

Това не е прецедент с Весела Мирянова, а порочна практика, за която информираха читатели на Lupa.bg. Дамата прави това постоянно, а след това й се налага да се разправя като на селски мегдан с полицаите.

Компанията "Артекс" нашумя печално преди 3 години, след като стана ясно, че е продала на символични цени - почти със 70% по-евтино от официалните си тарифи, апартаменти на редица политически фигури у нас, сред които Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов, зам.-министри и др. Скандалът с евтините апартаменти за хора от властта коства политическата кариера на Цветанов, който бе прокуден от ГЕРБ. Впоследствие Цецка Цачева също напусна политиката и се завърна в родното си село Драгана, откъдето изпълзя в политиката. Весела Мирянова и съпруга й Павел Мирянов, с когото според слуховете са разделени, се оказаха и кумове на висшия съдия Лозан Панов и съпругата му Елизабет. 

"Артекс" се прочу и със спорния си небостъргач "Златен век", ширнал се в сърцето на София. След куп протести, строителството бе временно спряно, но след редица съдебни дела се оказа, че сградата май все пак може и да бъде довършена. Стига, разбира се, гражданското общество да позволи това строително безобразие да стане факт.