Само в Lupa.bg: Шофьорите започнаха да спират парното в тролеи и автобуси

Хората мръзнат, недоволстват от условията, които получават в градския транспорт

Новини
14:00 - 17 Януари 2024
9486
Само в Lupa.bg: Шофьорите започнаха да спират парното в тролеи и автобуси

Дали утре София ще осъмне без градски транспорт, предстои да видим. Ще се разбере и доколко намеренията на синдикати, шофьори и ватмани са сериозни, но някои действия говорят точно за блокиране на столицата. От вчера доста хора се оплакаха, че парното и климатиците в част от автобусите и тролеите изобщо не е пуснато.

Минусовите температури в момента навън, а и очакваното ново захлаждане, притесняват гражданите и гостите на София, които ползват градския транспорт. Към момента единствено без проблеми е метрото. Поне засега...

Нанасянето на вода и кондензът, който се образува в превозните средства, води и до заледяване на подовите настилки. Пързалката и тънкият лед, които се образуват, са сериозна предпоставка за падания и контузии, особено на по-възрастните хора.

Пътниците роптаят и питат шофьорите защо превозните средства са толкова студени, не получават нищо повече от обръщане на главата на другата страна, или просто "оглушки", които си правят.

"И защо плащаме годишни карти, защо се тези билети, които пак поскъпнаха при закупуване от водачите, след като мръзнем? Температурите са като навън, а дискомфортът, който се създава, е огромен. Особено като седиш доста време на едно място и не се движиш", сподели пред Lupa.bg пътник, използващ автобус №73, движещ се към старата част на "Овча купел".

Синдикатите настояват за 30% увеличение на заплатите в четирите общински транспортни дружества на София. По-рано днес те алармираха, че напрежението в редиците на градския транспорт не стихва не само в София, но и в цялата страна. И ще продължава да се увеличава.