Само в Lupa.bg: Ще съди ли Пламен Бобоков страната ни?

Новини
17:30 - 16 Февруари 2021
3747
Само в Lupa.bg: Ще съди ли Пламен Бобоков страната ни?

Бизнесменът Пламен Бобоков все още не е завел дело срещу България, научи Lupa.bg от близки до богаташа.

След като съдия Яна Димитрова излезе със становище ,че той е задържан незаконно, лишеният от свобода бизнесмен получил много съвети да използва случая и да заведе дело срещу страната ни. Бобоков обаче категорично отказвал да го направи, защото се чувствал патриот. Той вярвал, че скоро ще излезе цялата истина за неговото обвинение и тогава ще потърся персонална отговорност към тези, които го вкараха зад решетките.

Юристи са категорични, че с това определение на съдия Яна Димитрова, Бобоков би успял да осъди страната ни без никакъв проблем.

Софийският районен съд обяви за незаконен 24-часовия арест на бизнесмена Пламен Бобоков.

Припомняме, че той беше задържан на 9 юли миналата година - малко след като прокурори и служители на Бюрото за защита на свидетели към главния прокурор влязоха в сградата на президентството.

Арестът на Бобоков беше по досъдебно производство, по което обвиняем и също е задържан за 24 часа беше президентският секретар Пламен Узунов. Двамата се разследват за престъпен сговор, за търговия с влияние и престъпления по служба, уронили престижа на президентската институция. Подбуден от Бобоков, Узунов го снабдявал с информация за ситуацията в Либия и Украйна, твърдят прокурорите.

Според съдия Яна Димитрова задържането на разследвания и за аферата с опасния боклук Пламен Бобоков е било немотивирано, незаконосъобразно и постановено в разрез с гаранциите срещу произвол, дадени от Европейската конвенция за защита на правата на човека.

В момента Бобоков се готви за люта съдебна битка пред родния съд, с която да докаже, че е невинен.