Само в Lupa.bg: Щерката на Нора Ананиева води социалната реформа в БСП

Политика
15:15 - 22 Ноември 2021
7422
Само в Lupa.bg: Щерката на Нора Ананиева води социалната реформа в БСП

Социалната реформа в БСП води дъщерята на покойната Нора Ананиева - Ана и е сочена в опозиционното крило на левицата за бъдещ социален министър, научи Lupa.bg. Младата социалистка активно участва в изработването на новите политики за децата и пенсионерите в партиите и стрикно следва заветите на майка си, включително и ориентирите й по отношение на лидерството в Столетницата. 

Приживе Нора Ананиева неведнъж хвалеше в интервюта бившия председател на БСП и настоящ президент на ПЕС Сергей Станишев, като го определяше за визионер, макар и с известно високомерие. Идейното течение, на което Ана е член в левицата - "Социализъм XXI век" е съставено предимно от последователи на Станишев, включително негови бивши зам.-министри и близки приятели като Явор Куюмджиев и Валери Жаблянов. Освен дъщерята на емблематичната от 90-те фигура на Ананиева, там е и наследницата на екс шефа на Народното събрание Георги Пирински - Ана. 

Ананиева-младша бе зам.-директор на Агенцията за закрила на детето през 2013 г., по времето на Пламен Орешарски, но бързо се раздели с поста си. 

От 2018 г. е член на Национално движение "Русофили" заедно с голяма част от ръководството на БСП. Твърди се, че през годините няколко пъти се е опитвала да се откъсне от политиката, но така и не успяла.

Признавала е и публично, че майка й Нора се е опитвала да я отклони от нея, но не се получило и въпреки интересите в сферата на правото и журналистиката, Ананиева продължава неизменно да участва в решенията на левицата. Тя е омъжена за Румен Георгиев - син на банкера със същото име и има дъщеря, кръстена на майка си Нора.