Само в Lupa.bg: Синът на Гришата коли и беси в ЦСКА

Дани Ганчев настройвал португалоговорящите срещу останалите в съблекалнята

Спорт
07:56 - 01 Август 2019
8951
Само в Lupa.bg: Синът на Гришата коли и беси в ЦСКА

ЦСКА записа колеблив старт в първенството, но все пак продължава напред в турнира Лига Европа, където днес ще се изправи срещу хърватския Осиек в драматичен реванш от втория предварителен кръг. Резултатите в елита на България, както и треньорската рокада и лошата атмосфера в съблекалната, се дължат на едно име, различно от това на набедения главен мениджър Стойчо Стоилов, научи Lupa.bg. Става дума за сина на собственика на ЦСКА Гриша Ганчев - Данаил.

Младият бизнесмен решава всичко еднолично на "Армията", като Ганчев-старши му е дал пълната власт и рядко се меси в делата на клуба и почти не взима съдбоносни решения.

По информация от клуба на Lupa.bg става дума за съмнителна близост на португалците и бразилците с Данаил Ганчев. Честите му срещи с някои от тези футболисти костваха главата на Любослав Пенев през миналия сезон. Легендарната деветка на армейците напусна ЦСКА, след като разбра, че част от футболистите го бойкотират и не може да оправи нещата. Пенев си тръгна бесен от "Армията", но не пожела да говори и да разкрие истината. Този кръг бил противопоставен на останалото ядро българи в съблекалнята - Николай Бодуров, Кристиян Малинов и Станислав Манолев, като последният дори беше разкаран от отбора.

Сега, месеци по-късно, положението е почти същото - Добромир Митов беше махнат от официалната позиция старши треньор на отбора, като младият специалист си размени ролите с консултанта Люпко Петрович. Феновете останаха недоволни от това, но се оказаха безгласна буква в този казус.

Ганчев-младши отново се оказа в основата на вътрешния скандал, който тресе от седмици "Армията", а португалците в отбора нямат желание да играят. Начело на тима е легендата Петрович, който е любимец на Гриша Ганчев и е непоклатим. Сърбинът, който преди време заяви, че у нас ще бъде треньор само на Левски и Литекс - други два негови бивши отбора, яхна вълната и е дал ясно да се разбере, че няма да търпи в отбора Николай Бодуров, който преди време беше "отровил" атмосферата и в съблекалнята на Литекс.

Според близки до ЦСКА, тимът ще бъде стегнат за предстоящите сблъсъци в Европа, но след това нещата ще продължат постарому и ще има още катаклизми в Борисовата градина. Някои от футболистите вече били готови да напуснат отбора, тъй като са подразнени от близоста на Данаил Ганчев с една част от тима, като богоизбраните се радвали понякога и на отделни бонуси от страна на младия джентълмен.