Само в Lupa.bg: Скандал с надписан извънреден труд в затвора

Евелин Банев - Брендо свикна с условията в столичния зандан

Новини
16:30 - 18 Юли 2024
2938
Само в Lupa.bg: Скандал с надписан извънреден труд в затвора

Скандал с надписан извънреден труд гърми в Софийският централен затвор, научи Lupa.bg, но нещата се пазят в пълна тайна от обществото. Става дума за шефа на болницата към затвора доктор Гешев, който получил повече пари заради шашма, в която още по-висш началник му е надписал допълнителни часове труд. 

Данните излизат случайно при проверка, след която става ясно, че лекарят има 70 часа (извънреден труд) повече от това, което е изработил. 

Най-вероятно става дума за взаимна далавера, при която двама души усвояват пари. 

По наша информация срещу ръководния орган, който е направил далаверата има образувано дисциплинарно производство, като в пандиза се говори, че дори може да бъде уволнен и заради други издънки, които отново са пазени в тайна от медиите. 

Lupa.bg научи, че достъпа до затвора е спрян и на силна фигура, която се занимава с организиране на спортната дейност зад решетките. Оказва се, че въпросното лице е вкарвал телефони на лишените от свобода. 

Другата интересна новина от софийския пандиз е, че Евелин Банев - Брендо е започнал да свиква с условията там. Лишени от свобода разказват, че Кокаиновия крал бил винаги гол до кръста заради жегите, които не давали мира на всички лишени от свобода.