Само в Lupa.bg: Скандалният проф. Мирчев "превъртя" фейсбук

Общество
14:45 - 04 Декември 2020
7806
Само в Lupa.bg: Скандалният проф. Мирчев "превъртя" фейсбук

Скандалният социолог и преподавател в УНСС и СУ "Климент Охридски", когото студенти пожелаха да изгонят заради лекции, насаждащи хомофобия и ксенофобия, "превъртя" фейсбук нощес с фалшива новина, забеляза репортер на Lupa.bg.

В малките часове на нощта, вероятно приятно подпийнал у дома, шефът на агенция "Асса-М" и бивш кандидат за кмет на София избухна с новината, че Швеция е "задържала 3 самолета и 20 души, като при обиска им е бил намерен разтвор, причиняващ COVID-19". И дори се позова на авторитетната агенция "Ройтерс". 

Самолетите, по информацията на професора, заради когото академичната общност настръхна в последните седмици, самолетите били собственост на Световната здравна организация. 

Постингът на Мирчев, чийто син е депутатът от БСП Стоян Мирчев, бе изтрит след серия докладвания към фейсбук ботовете. Но следите остават. 

А социологът стана за посмешище за пореден път и обидите на профила му не секват от рано сутринта, сочи нашата проверка. Мирчев обаче твърдо ги отсвирва и продължава да публикува през час връзки от всевъзможни сайтове.