Само в Lupa.bg: Скандално скриха килъра на Татяна от Пазарджик

Богаташ дал пари, за да спре работата по разследването за убийството на началничката на кметския кабинет

Ексклузивно
12:20 - 04 Юли 2019
19266
Само в Lupa.bg: Скандално скриха килъра на Татяна от Пазарджик

Скандално потулиха разследването за убийството на Татяна Стоянова, началник на кабинета на кмета на Пазарджик Тодор Попов. Проверка на Lupa.bg показа, че по случая, който беше преди повече от 4 години и разтърси страната ни, вече не се работи. Преди време в медиите беше пусната менте информация, че ченгетата са стигнали до физическия извършител на младата жена.

Татяна Стоянова беше убита на 12 януари 2015 г. с пет куршума. Тя беше застреляна пред гаража на кооперацията, в която живее. Убиецът я е изчакал да се прибере от сградата на общината.

Тогава килърът брутално я разстрелва и изчезва в неизвестна посока. Това се случва навръх именния и ден. Сигналът на телефон 112 е подаден от съседи на убитата, около 18,40 часа, когато са видели тялото, докато са се прибирали към дома си.

През октомври  2017 година Софийската градска прокуратура спря разследването за убийството на 33-годишната Татяна Стоянова. Информацията по случая, която се пускаше, винаги беше изключително оскъдна, а  срокът на разследване се удължаваше многократно. Всички в Пазарджик говорят, че разследващите са стигнали до истината, но влиятелен убиец е платил голяма сума, за да може всички документи за зверското престъпление да отидат на рафтовете с прах.

От държавното обвинение тогава обявиха, че разследването е върнато на полицията за провеждане на нови оперативно-издирвателни мероприятия с цел установяване на убиеца. Като прехвърлянето на топката продължи, докато медиите загубиха интерес за жестокото убийство на младата жена.

Досъдебното производство, което след убийството беше  образувано от Окръжната прокуратура в Пазарджик, бе прехвърлено под наблюдението на Софийска градска прокуратура по искане на главния прокурор Сотир Цацаров, но това не доведе до разкриване на убийството. 

Единствено бе уточнено оръжието, с което е стреляно по Стоянова - сигнално-газово, но преработено за стрелба с бойни патрони - най-вероятно с корпус на „Макаров“ и със заглушител.

Във връзка с убийството са разпитани над 100 свидетели. На местопрестъплението бяха намерени засякъл патрон от пистолета на убиеца, а една от откритите гилзи е с отпечатък. Отделно от това в жилището на Татяна Стоянова бяха намерени и няколко надписани плика с пари на обща стойност 4500 лв.

Това дава основание да се гради и първата версия за убийството на Стоянова, че то е извършено заради лични отношения и много пари. Поради това един от първите призовани на разпит е известен спортист по бойни спортове, общински съветник в града. Близките му отношения с Татяна Стоянова бяха публична тайна.

Отделно от това фирми, близки до общинаря, спечелиха няколко конкурса за стопанисване на заведения в най-големия и посещаван парк остров „Свобода”.

Запознати твърдят, че това е станало благодарение на Татяна Стоянова, която е имала и личен финансов интерес. Смята се дори, че парите, намерени в дома , са именно отчисления от съвместната дейност. По информация на медиите в Пазарджик, след убийството на младата жена въпросният общински съветник е разпитван многократно в продължение на няколко дни в полицията за съпричастност към престъплението.

Бил е подложен и на детектор на лъжата, но е издържал проверката. Така той е отпаднал от кръга на евентуалните заподозрени. Втората версия, разработена за убийството на Стоянова, е за засегнати финансови интереси и търговия с влияние.

На пресконференция кметът Тодор Попов обяви, че шефката на неговия кабинет е била обикновен общински служител, от когото нищо не зависи и който не е имал пръст във взимането на важни решения за общината. В Пазарджик обаче твърдят, че убитата млада дама е колила и бесила в общината.


Кметът Тодор Попов каза, че не смята, че 33-годишната жена може да е замесена във финансови или други подобни интереси, въпреки че отрече факта, че Татяна Стоянова бе негова дясна ръка, която координираше отделните административни структури и отдели.

Кметът Попов също е бил разпитан във връзка с убийството, но е заявил, че няма представа кой може да е предполагаемият убиец на най-близкия му служител.