Само в Lupa.bg: Скрит вот за "ЛЕВИЦАТА!" подлуди Корнелия Нинова

Шефката на БСП получила смущаващи данни за ръст на конкурентите - двете формации са пред паритет в подкрепата

Политика
15:00 - 20 Март 2023
9127
Само в Lupa.bg: Скрит вот за "ЛЕВИЦАТА!" подлуди Корнелия Нинова

Скрит вот от около 2 процента за новото ляво обединение е докарал почти до истерия шефката на БСП Корнелия Нинова, която тръгна на поредна обиколка за спасяване на Северозапада през уикенда, информират Lupa.bg запознати с крехкото й психическо състояние. 

А причината за него е станало вътрешно проучване, според което "ЛЕВИЦАТА!" начело с Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков и Георги Кадиев не просто вече се доближава до 4-процентовия праг за вход в 49-ия състав на Народното събрание, а застрашително "гони" максималния според социолозите резултат за "Позитано" 20 на вота на 2 април. 

Причината е, че между 1,5 и 2,9 на сто от изконно левите избиратели в страната, които през години по една или друга причина са останали членове на БСП, но са се отказали да гласуват за нея, сега ще пуснат бюлетина за новата коалиция.

Данните пристигнали на "Позитано" 20 малко след последното проучване на "Тренд", според което Столетницата продължава да губи от електоралната си тежест и се движи при избори през март с подкрепа от едва 7,5 на сто, при минимум 3,5% за "ЛЕВИЦАТА!" без да се брои въпросният скрит вот. 

Все пак, успокоявали Нинова, нямало шанс на предстоящите парламентарни избори Мая Манолова, Дончева и сие да задминат БСП, защото дори да се отнемели процент и половина до 2 от финалния резултат за Нинова, тя пак щяла да изпревари поне с няколко хиляди гласа конкурентите си.