Само в Lupa.bg: Слави изправил на нокти партиите в Плевен

Актуални новини
11:40 - 14 Януари 2021
31065
Само в Lupa.bg: Слави изправил на нокти партиите в Плевен

Една от най-ожесточените битки на предстоящите парламентарни избори се очертава в Плевен, научи Lupa.bg. Всички партийни централи в града били на тръни, защото неофициалните социологически сондажи сочели, че партията на Слави Трифонов щяла да ги разгроми.

Шоуменът, който оглави новата формация "Има такъв народ", е родом от Плевен и почитателите му там били най-много в процентно изражение. 

Най-притеснени за изборните резултати били управляващите от ГЕРБ, защото структурата им в града почти се е разпаднала.

Този процес започна още през лятото, когато Изпълнителната комисия на ГЕРБ отстрани общинското ръководство на партията в Плевен. Общинарите бяха зачертнати и от партията, тъй като въстанаха срещу подкрепяния от централата в София областен лидер Мирослав Петров.

Низвергнатите в Плевен обаче бяха приласкани от бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който на предстоящите избори фронтално ще се конкурира с партията на Бойко Борисов. Друг е въпросът как самият Цветанов ще успее да овладее процесите в "Републиканци за България", откъдето само преди няколко дни се отцепиха не малко членове. 

Неочакван удар върху управляващите нанесла и бившата шефка на парламента Цецка Цачева, която категорично отказала да е водач на листата в Плевен, където е завършила средното си образование. 

Тя откровено се страхувала да започва нови политически битки, а и била наясно, че избирателите в Плевен не й симпатизират. Ексфинансовият министър Владислав Горанов, който е плевенчанин, също не възнамерявал да се завръща в политиката.

По информация на Lupa.bg състоянието на БСП в Плевен също е незавидно. Най-вероятно водач на червената листа в града ще е Стефан Бурджев – по настояване на лидера Корнелия Нинова. На предишните избори той стана народен представител именно оттам. Бурджев обаче не е сред най-харизматичните представители на социалистите и едва ли ще успее да измъкне голям процент от града на Слави Трифонов.